Over de boerderij

  • 500 melkkoeien
  • 330 jongvee
  • 240 ha land
  • 10.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Content

De koeien worden gemolken
De melk wordt overgepompt naar de kaasbakken in de kaasmakerij
Aan de melk wordt in de kaasbak o.a. zuursel en stremsel toegevoegd waardoor de melk dik wordt. Na twee uur stremmen, roeren etc. ontstaat wrongel en wei
Vervolgens wordt de wrongel in de draineerbak gepompt
De wrongel en de wei worden van elkaar gescheiden
De wrongel wordt aangedrukt tot één groot blok
Vervolgens worden blokken gesneden die in de vaten worden gedaan
De kaas gaat nu ruim 5 uur onder de pers en wordt halverwege nog een keer gekeerd
De kazen moeten nu nog een aantal dagen in het pekelbad voor de smaak- en korstvorming
n de opslag worden de kazen een aantal maal aan beide zijden geplastificeerd tegen uitdrogen en voor de stevigheid
Na het plastificeren moeten de kazen rijpen
 

Inlever- en verkooppunt van: