Over de boerderij

  • 600 melkkoeien
  • 440 jongvee
  • 300 ha land
  • 12.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Kaas

Ambachtelijke kaas


Nagenoeg al onze melk wordt jaarlijks verwerkt tot Goudse kaas van de boerderij. De overige melk wordt geleverd aan de fabriek. Zes dagen in de week wordt van de melk kaas gemaakt. Het is een ambachtelijk proces, dat al decennia lang op ons bedrijf plaatsvindt. Wij maken kazen van 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 16, 25, 30 en 60 kg. Het maken van de 60 kg kazen is een specialiteit van ons bedrijf. Naast de Goudse kaas van de boerderij, maken we ook kruidenkazen: paprika/bieslook, komijn, fenegriek, mosterd, brandnetel, pesto, Italiaanse kruiden, knoflook/ui en truffel. Onze kazen gaan naar de groothandel, winkels en horeca in binnen- en buitenland. Uiteraard is onze kaas ook te koop in onze eigen winkel op de boerderij.
 
In 2010 hebben wij met onze Goudse boerenkaas de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de aller lekkerste Goudse boerenkaas van Nederland gewonnen. De smaak van onze boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenkaas met een hele zachte textuur, een mooie mineralige/kleiige smaak met een beetje laurier in de aanvang en aroma’s van vanille en peer. Of volgens deskundigen in de proeverij: “een superkaas”, “een vriendenkaas”, “heerlijk boterig”, en “lekker smedig”. 

In 2019 werd onze oude kaas bekroond met het predicaat goud bij de landelijke verkiezing Cum Laude kaas van de Bond van Boerderijzuivel.

 

Inlever- en verkooppunt van: