Over de boerderij

  • 500 melkkoeien
  • 330 jongvee
  • 240 ha land
  • 10.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Kaas

Ambachtelijke kaas


Nagenoeg al onze melk wordt jaarlijks verwerkt tot Goudse boerenkaas. De overige melk wordt geleverd aan de fabriek. Zes dagen in de week wordt van de melk boerenkaas gemaakt. Het is een ambachtelijk proces, dat al decennia lang op ons bedrijf plaatsvindt. Wij maken kazen van 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 16, 25, 30 en 60 kg. Het maken van de 60 kg kazen is een specialiteit van ons bedrijf. Naast de Goudse boerenkaas, maken we ook kruidenkazen: paprika/bieslook, komijn, fenegriek, mosterd, brandnetel, pesto, Italiaanse kruiden, knoflook/ui en truffel. Onze kazen gaan naar de groothandel, winkels en horeca in binnen- en buitenland. Uiteraard is onze kaas ook te koop in onze eigen winkel op de boerderij.
 
In 2010 hebben wij met onze Goudse boerenkaas de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de aller lekkerste Goudse boerenkaas van Nederland gewonnen. De smaak van onze boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenkaas met een hele zachte textuur, een mooie mineralige/kleiige smaak met een beetje laurier in de aanvang en aroma’s van vanille en peer. Of volgens deskundigen in de proeverij: “een superkaas”, “een vriendenkaas”, “heerlijk boterig”, en “lekker smedig”. 

 

Inlever- en verkooppunt van: