Over de boerderij

  • 500 melkkoeien
  • 330 jongvee
  • 240 ha land
  • 10.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Winnaar Ondernemersprijs Midden Holland 2017 categorie MKB

Maandagavond 16 januari jl vond in een overvolle Goudse Schouwburg de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden Holland 2017 plaats.

Samen met AcaciaWater en Eteck Energie Bedrijven waren wij waren één van de drie genomineerden in de categorie MKB.

Na het voorlezen van het juryrapport door de voorzitter van de jury, notaris Nicole Stigter, werd de winnaar bekend gemaakt: Melkvee- en kaasboerderij Schep!

Wij zijn winnaar geworden van de Ondernemersprijs Midden Holland 2017 categorie MKB.

Uiteraard zijn wij met onze medewerkers, familie en vrienden enorm trots op het feit dat wij deze prijs gewonnen hebben. Een kroon op ons werk!

In de categorie Detailhandel en Horeca heeft De Berekuil chocolaterie patisserie uit Ouderkerk a/d IJssel gewonnen. De winnaar in de categorie Groot Zakelijk is Ettu BV uit Gouda.

Het juryrapport luidt als volgt: “Een geweldig mooi familiebedrijf, gevestigd in het hart van de groene Krimpenerwaard. In 2010 werd Melkvee- en kaasboerderij Schep cum laude winnaar van de lekkerste boerenkaas van Nederland. In de uitgebreide ligboxenstal is ruimte voor maar liefst 500 koeien, die voldoende melk geven om elk jaar maar liefst 500.000 kilo echte boerenkaas te produceren. Deze kaas vindt elk jaar zijn weg binnen Nederland, maar ook ver over de grenzen tot zelfs in Amerika toe. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een zeer enthousiast team van drie fulltime en zeven parttime medewerkers. Voor Melkvee- en kaasboerderij Schep is duurzaam werken een must. Zij werken hard om de ammoniakuitstoot met 20% te reduceren, de waterkwaliteit de verbeteren en bodemdaling in het prachtige gebied tegen te gaan. In de winkel vinden de eigen boerenkaas, maar ook diverse streekproducten en niet te vergeten het eigengemaakte ‘Schep’ijs gretig hun aftrek. Kortom, Kaasboerderij Schep onderscheidt zich op vele fronten! Juryvoorzitter Nicole Stigter”

Inlever- en verkooppunt van: