Over de boerderij

  • 500 melkkoeien
  • 330 jongvee
  • 240 ha land
  • 10.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Open Dag en Koeiendans 4 mei 2013 jl.

Zaterdag 4 mei 2013 vond op onze melkvee- en kaasboerderij de Open Dag en Koeiendans plaats. Op de Open Dag waren o.a. bedrijven aanwezig die gebouwd hebben aan de uitbreiding en inrichting van de ligboxenstal. Ook bedrijven die op andere wijze (voerleverancier, veeverbetering, varkens, kaas etc.) aan ons verbonden zijn, waren aanwezig. In het nieuwe gedeelte van de stal gaven zij aan de vele bezoekers en geïnteresseerden tekst en uitleg.
Daarnaast vond voor de derde maal de Koeiendans plaats. Even over half 11 werd door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland de staldeur geopend en dansten de 342 dames vrolijk naar buiten. Jong en oud konden weer genieten van de prachtige danscapriolen die zij lieten zien!
Uiteraard was niet alleen de uitbreiding van de ligboxenstal te bewonderen, maar konden de bezoekers ook in de andere stallen en kaasmakerij een kijkje nemen. Voor de kinderen was een springkussen aanwezig, kon een koe gemolken worden, ronde balen verven en een ritje op de pony gereden worden. Ook het aaien van jonge konijnen en cavia's trok veel jeugdig publiek. Tevens waren er bijzondere kippen te bewonderen en ontbrak een schaap met lam ook niet!
Voor de innerlijke mens werd uiteraard gezorgd. Vele blokjes kaas zijn door de meiden uitgedeeld en laten proeven. Honderden bezoekers hebben een gokje gewaagd van hoeveel melk de kaas die in de kraam lag, gemaakt was. De kaas was gemaakt van 576 liter melk van onze boerderij. De lekkere kaas prijs is gewonnen door Kitty Platerink uit Gouda. Op 1 liter na had zij het juiste aantal liters geraden.
Met rond de 1500 bezoekers aan deze Open Dag en Koeiendans kijken wij terug op een super geslaagde dag! Wilt u ook eens een bezoek brengen aan onze boerderij inclusief rondleiding neem dan contact met ons op.
Van de Open Dag en Koeiendans is door Roel Botter een filmpje gemaakt. Bekijk deze hier.

Inlever- en verkooppunt van: