Over de boerderij

  • 500 melkkoeien
  • 330 jongvee
  • 240 ha land
  • 10.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Koeiendans 2012

Zaterdag 21 april 2012 zijn de 225 melkkoeien weer de wei in gaan. Onder grote publieke belangstelling heeft burgemeester Arie van Erk van de gemeente Bergambacht de deuren van de stal geopend. De koeien deden goed hun best en hebben een mooie koeiendans laten zien!
Naast deze koeiendans was er voor het publiek ook de mogelijkheid een kijkje te nemen op ons bedrijf. Daarnaast waren er een schaap en lammetje aanwezig, konijnen, cavia's, kippen, kuikens en kon een rondje op een pony gereden worden. De kinderen vermaakten zich prima op het springkussen en ook het verven van de ronde balen was populair. Een medewerker van het Zuid Hollands Landschap was aanwezig met schepnetjes om in de sloot beestjes te vangen en daarna te bekijken wat gevangen was.
Swen van de Hengel is winnaar van het gewicht raden van de kaastoren geworden. De kazen wogen bij elkaar 29,8 kg. Hij zat er 400 gram naast! Gefeliciteerd, hij heeft zijn prijs inmiddels ontvangen. 
Van twee enthousiaste bezoekers ontvingen wij filmpjes. Klik hier voor het dansfilmpje van Martin Petersen. Het filmpje van Roel Botter ziet u hier. De moeite waard om een kijkje te nemen. Wanneer u foto's gemaakt heeft en deze met ons wilt delen, dan ontvangen wij deze graag.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Wilt u ons bedrijf ook eens bezoeken, neemt u dan contact met ons op.

Inlever- en verkooppunt van: