Over de boerderij

  • 600 melkkoeien
  • 440 jongvee
  • 300 ha land
  • 12.000 kilo kaas per week
  • Internationaal kaasleverancier

Melkvee- en kaasboerderij Schep

 

Het is een spannende en onzeker tijd voor iedereen in deze coronacrisis.

Onze winkel blijft open zolang het mogelijk en verantwoord is. Uiteraard met alle mogelijke maatregelen die het RIVM stelt.

Voel je welkom voor lekkere kaas, zuivel en streekproducten. We hebben voldoende op voorraad.

Wij zijn Jaap Schep en Rianne de Wit, samen met onze kinderen Tim (16) en Eva (13) wonen en werken wij op ons eigen bedrijf ‘melkvee- en kaasboerderij Schep’ in Bergambacht. Naast de melkkoeien en het jongvee, die op ons bedrijf aanwezig zijn, wordt van de melk boerenkaas gemaakt. Op 16 januari 2017 wonnen wij de Ondernemersprijs Midden Holland 2017 categorie MBK. Eerder wonnen wij de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland. In 2019 werd onze oude kaas bekroond met het predicaat goud tijdens de landelijke verkiezing Cum Laude kaas van de Bond van boerderijzuivel.

Wij ontvangen u graag op onze boerderij! In onze winkel verkopen wij onze eigen ‘lekkerste boerenkaas van Nederland’, maar ook boerenSCHEPijs en diverse streekproducten. Vanuit de winkel kan een blik geworpen worden in onze kaasmakerij en kunt u live zien hoe kaas gemaakt wordt. Uiteraard mag u ook bij de koeien kijken. Iedere dag vanaf 14.30 uur worden zij gemolken! Ook is het mogelijk om een excursie op onze boerderij te doen, waarbij wij graag over ons bedrijf vertellen!

Graag tot ziens!

Fotoimpressie Boerderij